Srijeda, 1 svibnja, 2024

Vlada Austrije donijela odluku u subotu kasno navečer: Iako je zatvaranje trebalo trajati do 24. januara, lockdown će biri produžen do 7. februara

Preporučeno

Austrijska vlada donijela je u subotu kasno navečer odluku da se zatvaranje zemlje produlji do 7. februara u sklopu mjera protiv širenja virusa korona.

Zatvaranje, koje je trebalo trajati do 24. januara, bit će produženo do 7. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat večerašnjih razgovora Vlade u Beču i pokrajina.

Od 8. februara uslijedit će postepeno “otvaranje”, dok će ugostitelji, hoteli i organizatori različitih priredbi morati pričekati do kraja veljače na takve mjere.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Od 8. februara, ako to bude dopustila epidemiološka situacija, otvorit će se ponovo i sve trgovine, uslužne djelatnosti i muzeji, ali pod pooštrenim uvjetima , kao što su obaveza nošenja maski FFP2 razine zaštite i držanje distance koja će biti povećana s metar na dva metra. I nastava u školama će početi od 8. februara, a učenici će do tada ostati na učenju na daljinu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas