Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Visoki predstavnik Valentin Inzko o gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću: Pale se svi alarmi

Preporučeno

U opširnom vikend-izdanju dnevnog lista Oslobođenje biće objavljen intervju sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom.

Između ostalog, govorio je o svom pismu upućenom predsjedavajućem Narodne skupštine RS i šefovima klubova u ovom zakonodavnom tijelu manjeg bh. entiteta, o potezima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ali posebno je bio zanimljiv njegov osvrt na novog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

Inzko je kazao kako je “alarmantno” da novi gradonačelnici, misleći direktno na mladu nadu PDP-a, daju izjave kako Radovan Karadžić za njih nije ratni zločinac.

– Takve izjave možda previše ne šokiraju u Bosni i Hercegovini, jer su građani već razvili sindrom kuhane žabe, no, vjerujte mi, u svjetskim metropolama one ozbiljno pale alarme. Tada ozbiljne države zaključe da zemlje u kojima se glorificiraju ratni zločinci nisu dobrodošle u evropsku porodicu. Dakle, želim kazati da bi po ovom teškom, osjetljivom pitanju BiH trebala što prije evoluirati, istakao je.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Kompletan intervju sa visokim predstavnikom u BiH možete čitati u vikend-izdanju Oslobođenja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas