Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Epilog racije u restoranu “Bosna”: Vlasnik će platiti kaznu u ukupnom iznosu od 2.500 maraka

Preporučeno

Nadležni poručuju da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i tokom narednog perioda, te apeluju na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa, kažu iz MUP-a KS.

Upravo se čita:  Prvi maj na bh. moru: Iako je oblačno, ljudi se kupaju u Neumu

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba, koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled od strane policijskih službenika u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok su od strane inspekcijskih organa zbog utvrđenih nepravilnosti izrečene novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečačen prenosi Avaz.

Upravo se čita:  MUP KS poziva: Ako ste poslovali sa ovim sarajevskim 'biznismenom' i njegovim firmama, odmah nas kontaktirajte!

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te apelujemo na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane socijalne fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

U objektu zatečeno 210 gostiju

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas