Subota, 4 svibnja, 2024

Izdate preporuke stanovništvu na području FBiH

Preporučeno

Neophodno je pridržavati se mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra…

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.

U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Neophodno je pridržavati se mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

Sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH mogu se pronaći OVDJE.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kazala je da se Rusija zalaže za povlačenje Nacrta rezolucije o Srebrenici,...

Još vijesti za vas