Subota, 4 svibnja, 2024

Bisera Turković razgovarala s ruskim ambasadorom u kupovini vakcina Sputnik V

Autor:Agencije

Preporučeno

RS je kupio ruske vakcine Sputnik V, dok FBiH još uvijek nije uspjela nabaviti niti jednu vakcinu iako je još krajem marta bilo planirano da stigne pola miliona ruskih vakcina.

Vrlo sadržajan radni sastanak sa ambasadorom Rusije Igorom Kalabuhovom, napisala je danas na Twitteru ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Kako je otkrila, razgovarali su, između ostalog, o kupovini vakcina protiv Covid-19 Sputnik V. Doznaje se da se razgovaralo o otvorenim pitanjima u vezi sa direktnom nabavkom za BiH.

“Razmotrili smo i druga pitanja iz oblasti saradnje dvije države”, napisala je ministrica.

Podsjetimo, u BiH zasad su, od vakcina, došle donacije iz Srbije (AstraZeneca) te cjepiva iz COVAX-a (Pfizer i AstraZeneca).

Upravo se čita:  Objavljen kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici: Evo šta piše u njoj

RS je kupio ruske vakcine Sputnik V, dok FBiH još uvijek nije uspjela nabaviti niti jednu vakcinu iako je još krajem marta bilo planirano da stigne pola miliona ruskih vakcina. FBiH sad pokušava ugovoriti kupovine kineske vakcine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Evropski sud pravde (ESP) odbacio je korišćenje kao dokaza u krivičnim sudskim postupcima "nezakonito dobijenih razgovora sa šifrovanih mreža...

Još vijesti za vas