Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Stevandić ohladio Čovića: “U UIO BiH, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora”

Autor:S.B.

Preporučeno

– U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi iz reda Bošnjaka i Hrvata.

Pojedini ministri u Vijeću ministara BiH zaustavili su raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, iako je Miri Džakuli istekao mandat.

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić poručuje da je najtragičnije to što Srbi najčešće budu “zakinuti”.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

– U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi iz reda Bošnjaka i Hrvata. I u mnogim drugim institucijama u statusu vršioca dužnosti su pojedinci unedogled, a Srbi su ti koji prvi treba da popuste. To je slika i prilika BiH. Jedina normalna politika je sve ili ništa, jer je jasno da je od parcijalnih pregovora o pozicijama Srpska na najvećem gubitku – smatra Stevandić.

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

O trzavicama u vezi s imenovanjima koje bi mogle da se odraze i na pregovore stranaka o zakonima koji treba da dođu na dnevni red, Nenad Stevandić ocijenio je da je BiH samo deklarativno na evropskom putu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas