Nedjelja, 28 travnja, 2024

SUD BiH: Počelo ročište o pritvoru za Alisu Mutap Ramić, policajce DKPT-a i Ožegovića

Autor:NAP

Preporučeno

U pritvoru su odranije Hasan Dupovac, Zijad Mutap i Josip Barić.

Na Sudu BiH počelo je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za četvoro uhapšenih u okviru istrage za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, dva policajca DKPT-a koja su tada prvi naišli u Velikoj aleji na Mutap Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata, te Muamera Ožegovića koji se dovodi u vezu sa brisanjem snimaka sa videonadzora hotela Crystal za dane 8., 9. i 10. februar 2016. godine.

Upravo se čita:  "Ne pamtimo ovako tešku situaciju": U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

U pritvoru su odranije Hasan Dupovac, Zijad Mutap i Josip Barić.

“Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu”, navode iz Tužilaštva BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas