Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Kako je Hans-Jörg postao Enes i testamentom naredio da ga pokopaju u Bosni: Oženio je Hafizu iz Goornjeg Vakufa i postao zadivljen postulatima Islama

Preporučeno

Kako je jedan Nijemac izrazio želju da po islamskim propisima bude dostojno ispraćen s ovog svijeta upravo u srednjoj Bosni, ispričao je Isak ef. Ahmetović.

Prije nekoliko dana, tačnije 9. jula u Gornjem Vakufu-Uskoplju klanjana je dženaza i obavljen je ukop 68-godišnjeg Enesa Hans-Jörg Fridricha iz Hamburga. Enes Hans je ispraćen na vječni počina na mezarju u mjestu Duratbegović Dolac, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a iza njega je ostala supruga Hafiza, zbog koje je Enes Hans promijenio svoju životnu priču.

Upravo se čita:  MUP KS poziva: Ako ste poslovali sa ovim sarajevskim 'biznismenom' i njegovim firmama, odmah nas kontaktirajte!

Kako je jedan Nijemac izrazio želju da po islamskim propisima bude dostojno ispraćen s ovog svijeta upravo u srednjoj Bosni, ispričao je Isak ef. Ahmetović.

-Rahm. Enes Hans-Jörg Fridrich rodio se u Njemačkoj u kršćanskoj porodici, tako se i odškolovao i odrastao sve dok se nije upoznao i oženio sa jednom muslimankom iz Gornjeg Vakufa. Sa njom u braku je prihvatio i vjeru Islam. Zadivljen postulatima vjere Islama i onim sto ova vjera objašnjava šta se dešava sa insanom nakon njegove smrti, napisao je i testament u kojem je o/poručio da posle njegove smrti, bude po islamskim propisima ukopan u Bosni, tačnije u mezarju džemata Duratbegović Dolac, MIZ G. Vakuf, gdje su ga mnoge džematlije tog kraja, samo po dobru poznavali, napisao je ef. Ahmetović.

Upravo se čita:  Evo kako će raditi poslovnice Binga za prvomajske praznike

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas