Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Konsultacije uoči sastanka sa Putinom: Evo o čemu su Dodik i Vučić razgovarali

Preporučeno

Vučić je istakao kako Dodik insistira da se politička kriza u BiH riješi uz pomoć dijaloga.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je tema njegovog sastanka sa članom Predsjedništva BiH bila aktuelna politička kriza u BiH.

Vučić i Dodik sastali su se jučer u Beogradu iza zatvorenih vrata, uoči Vučićevog odlaksa u Rusiju na sastanak sa Vladimirom Putinom.

Upravo se čita:  Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

– Saslušao sam Dodika i juče u Beogradu, nismo o tome objavljivali. Imali smo dug sastanak, uobičajene konsultacije o različitim pitanjima naše ekonomske saradnje, ali i političkim pitanjima, rekao je Vučić.

Istakao je kako Dodik insistira da se politička kriza u BiH riješi uz pomoć dijaloga.

– Mislim da je važno da se tenzije spuste, da porazgovaramo kako da prevaziđemo probleme i mislim da će na tom fonu istrajavati i Dodik, a svakako ću o situaciji u cijelom regionu razgovarati i sa predsjednikom Putinom, istakao je on.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Dodik je, s druge strane, istakao kako je sa Vučićem jučer razgovarao o inicijativi “Otvoreni Balkan” te je dodao kako u BiH nema spremnosti da se ona podrži.

– Mislim da ostajemo izolovani u tom pogledu, ne ulazeći otvoreno u taj projekat, rekao je Dodik.

O odnosima sa Rusijom, Vučićevom putu na sastanak sa Putinom, te njegovim sastankom sa Kalabuhovom, Dodik je samo imao reći da imaju dobar odnosi kao što imaju i sa EU, prenosi atvbl.com.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas