Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nenad Stevandić: Moguće je da Dan RS-a bude obilježen u Sarajevu!

Preporučeno

– To je civilizacijska paralela, a ne provokacija i imao sam namjeru da potaknem na priču da razumijevanje mora da ima dvije strane”, rekao je Stevandić

Nakon obilježavanja Dana državnosti BiH u Banjoj Luci, u pojedinim medijima pojavile su se informacije da će Dan RS-a, 9. novembar biti obilježen i u Sarajevu.

Face je kontaktirao Nenada Stevandića, lidera Ujedninjene Srpske o ovim navodima ali i informacijama da će Dan RS-a biti obilježen ni manje, ni više nego na Baščaršiji.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

“Želim postaviti prema mom mišljenju civilizacijsku paralelu, jer niti je 25. novembar dan koji ima ikakve veze sa zakonodavstvom u Banjaluci, kao što 9. januar nema ništa sa zakonodavstvom u Sarajevu, odnosno Federaciji. Mi smo bili gospoda i dozvolili da Dan državnosti bude obilježen u Banjaluci bez ijednog incidenta. Da li ćemo mi imati takav gospodski pristup ukoliko mi obilježimo 9. januar u Sarajevu, pošto smatram da ta dva praznika imaju isti zakonski status. To je civilizacijska paralela, a ne provokacija i imao sam namjeru da potaknem na priču da razumijevanje mora da ima dvije strane”, rekao je Stevandić za FACE.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Stevandić je potvrdio mogućnost održavanja dana RS-a u Sarajevu, ali da će to biti na Baščaršiji nije mogao sa sigurnošću potvrditi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas