Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Dragan Lukač izdao naredbu, pa poslao poziv građanima manjeg bh. entiteta: Dođite u Banju Luku, da Dan Republike Srpske proslavite u miru i dostojanstveno

Preporučeno

“Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopćenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara, neustavnog Dana Republike Srpske, preduzima pojačane mjere sigurnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u predstojećem periodu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova pozivaju sve građane Republike Srpske da dođu u Banju Luku, kako navode, “da Dan Republike Srpske proslave u miru i dostojanstveno”.

“Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan u nedjelju, 9. januara 2022. godine u 12 sati u Banjoj Luci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopćenju.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

U cilju preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa 8. i 9. januara 2022. godine od ponoći do 24 sata idućeg dana..

Ministarstvo u sjedištu policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Iz ministarstva navode da u cilju sigurnosti učesnika povodom proslave “9. januara”, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti i to 08.01.2022. godine u periodu od 16 do 21 sats i 09.01.2022. godine u periodu od 7 do 15 sati na svim ulicama na teritoriji grada Banja Luka, izuzev ulica na magistralnom putu M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i magistralnom putu M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas