Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Crnadak spustio lidera SNSD-a: Dodik je govorio da je bio genocid i da BiH treba jednog predsjednika

Preporučeno

“Još uvijek se sjećamo njegovih izjava da je u Srebrenici bio genocid i da je govorio da BiH treba jednog predsjednika, a sada imate potpuno druge izjave”, istakao je Crnadak.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik ove stranke u NSRS, kazao je kako posljednjih 15 godina gledamo da Milorad Dodik ujutro govori jedno, a popodne drugo. “Još uvijek se sjećamo njegovih izjava da je u Srebrenici bio genocid i da je govorio da BiH treba jednog predsjednika, a sada imate potpuno druge izjave”, istakao je Crnadak.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Kolegijum PDP-a jučer je poručio da ostaje pri stavu da je uslov za povratak u institucije Bosne i Hercegovine rješenje pitanja izmjena Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine koje su nametnute odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Šta znači ovaj zahtjev. Istinski stav PDP-a ili pokušaj demaskiranja politike Milorada Dodika?

Crnadak: U suštini je ovo naš stav koji smo ranije rekli. Mi razumijemo zabrinutost predsjednika Vučića kao i zabrinutost cjelokupne javnosti. Potrebno je da institucije na nivou BiH počnu normalno fukcionisati. Ali kod koga je lopta, da se izrazim sportskim žargonom? Lopta je kod SNSD-a, SDA i HDZ-a. Put rješenja krize je usvajanje zakona koji će tematiku iz “Inzkovog zakona” riješiti u Parlementu i taj zakon trebaju ponuditi SNSD, SDA i HDZ. To je jedini put da se izađe iz ove krize, piše N1.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas