Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Dodik: Komšić zabija prst u oko Srbima odlaskom u južnu pokrajinu

Preporučeno

– Pitam se sa kim Bošnjaci žele da žive u Bosni i Hercegovini i da li je to ta dobrosusjedska politika za koju se lažno zalažu – kazao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da napad njegovog kolege Šefika Džaferovića na predsjednika Srbije dolazi u trenutku kada Džaferović zna da predsjedavajući Željko Komšić, mimo odluke Predsjedništva BiH, ide u “posjetu južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji”.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

“S tim da Komšić ide tamo kao u posjetu državi, što je direktan prst u oko i Srbiji i Republici Srpskoj i cijelom srpskom narodu i nije u duhu dobrosusjedskih odnosa”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Srbija “garant” Dejtonskog mirovnog sporazuma, što znači svih aneksa tog sporazuma od kojih je jedan i Ustav.

“Ako predsjednik Srbije izrazi zabrinutost što se krše prava Republike Srpske data Aneksom 4, to nije miješanje u unutrašnja pitanja BiH već legitiman politički nastup predsjednika Srbije”, naglasio je Dodik.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Prema njegovim riječima, i pored više puta jasno izrečene poruke da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u Sarajevu ne splašnjava kampanja protiv Srbije koju optužuju svaki čas za nešto, a sad šalju i Komšića na Kosovo.

“Danas je na optuženičkoj klupi Srbija, sutra će biti Hrvatska. Pitam se sa kim Bošnjaci žele da žive u Bosni i Hercegovini i da li je to ta dobrosusjedska politika za koju se lažno zalažu”, zaključio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas