Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Stiže temperaturni šok, da li ste spremni? Proljeće će narednih dana uvelike kucati na vrata

Preporučeno

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i zapadnim područjima. Na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac i Srebrenica 3, Drvar 4, Livno 5, Mostar i Tuzla 6, Banja Luka, Grude i Prijedor 7, Bugojno, Sarajevo, Trebinje i Zenica 8, Jajce i Sanski Most 9, Bihać i Neum 10 stupnjeva.

Upravo se čita:  Žena zamalo umrla nakon uboda stršljena: Evo kako se odbraniti i šta prvo napraviti kod uboda

Poslijepodne i u večernjim satima, kiša se očekuje u Hercegovini i u zapadnim i djelimično sjevernim i centralnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, jugozapadni. Najviša prognozirana dnevna temperatura je od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14 stepeni.

Prema prognozi, u utorak će biti pretežno oblačno, kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana, padavine i u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Ovo je rudar za kojim od jučer tragaju spasilačke čete u rudniku Mramor

Jutarnja temperatura bit će od 2 do 8, najviša dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Za srijedu je prognozirano pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana.

U jutarnjim satima, očekuju se padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura bit će od 2 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Za 1. maj ukradeno janje od 15 kilograma, policija traga za počiniocima

Za četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s jutarnjim temperaturama od nule do 6 stepeni, na jugu do 9. Najviša dnevna temperatura bit će od 8 do 14 stepeni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas