Srijeda, 1 svibnja, 2024

Dok Lavrov priča o “plaćenicima iz BiH u Ukrajini”, društvenim mrežama kruži snimak srbijanskih dobrovoljaca u Donbasu: Dužni smo pomoći braći

Preporučeno

Videosnimak intervjua za neimenovani ruski medij na svom Twitter nalogu objavio je portal Istraga, a na snimku se vide dva muškaraca u vojnim uniformama na kojima je istaknuta zastava Srbije. Snimak srbijanskih dobrovoljaca nastao je 2014. godine.

Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, danas je izjavio kako postoje informacije o tome da su u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Albaniji regrutuju plaćenici koji bi išli u ukrajinski Donbas.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

I dok Lavrov priča o tome kako Rusija provjerava ove navode, konstatujući kako je Zapadni Balkan “leglo kriminala, terorista i droge”, na društvenim mrežama se pojavio snimak dvojice srbijanskih plaćenika koji ratuju za proruske separatiste u Ukrajini.

Inače, snimak dvojice srbijanskih dobrovoljaca nastao je 2014. godine.

Videosnimak intervjua za neimenovani ruski medij na svom Twitter nalogu objavio je portal Istraga, a na snimku se vide dva muškaraca u vojnim uniformama na kojima je istaknuta zastava Srbije.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Jedan od muškaraca se predstavio kao Radomir Počuča zvani Bata, dok je drugi mladić kazao kako je u Donbas došao iz Novog Sada.

S obzirom da muškarci sa novinarom razgovaraju na ruskom jeziku, u slobodnom prevodu moglo bi se reći kako je Počuča kazao da “bez Rusije ne bi bilo ni Srbije”, dodavši kako su “Srbi i Rusi braća”.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Također, on je dodao da su “Srbi dužni pomoći svojoj braći” jer su i Rusi kao dobrovoljci pomagali njima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas