Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Milanović: Neću uvesti sankcije Dodiku, on mi je sugovornik

Preporučeno

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je situaciju u BiH, pojačane snage EUFOR-a na ulicama Sarajeva i kazao da BiH nije Rusija ili Ukrajina.

“Naš zračni prostor na putu prema Sarajevu prelijeću avioni s francuskog nosača Rafale. Jest jedna pojačana prisutnost EU zbog ove tenzije i grozote rata, ali ja ovome ne pridajem nekakvu posebnu pažnju, jer smatram da nema načina da to eskalira u oružani sukob. To nije Rusija, nema sto, dvjesto tisuća vojnika, nema nijednog tenka, nema ničega, EU time pokazuje nekakavu svoju snagu”, rekao je Milanović.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Dodao je da su Ukrajina i Rusija jedno, a ovo nešto sasvim drugo.

Na pitanje o tome je li Gruziji mjesto u NATO-u, rekao je da ne zna ništa o tome, ali da će se tome suprotstaviti. Rekao je da Europski parlament ne uvodi nikakve sankcije Miloradu Dodiku.

“Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i suradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad prije 20 godina, pa se pretvorio u ovo što je sada. Nekima je čudovište, meni je sugovornik. Ja mu neću uvesti sankcije”, rekao je Milanović, prenosi Večernji list.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

O Dodikovim idejama o otcjepljenju Republike Srpske Milanović je rekao: “Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori. Dok nema nasilja, a nema ga, to je za mene sugovornik. Čak je i Vučić sugovornik u ovakvoj situaciji kada trebaju odlučiti gdje. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla”.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Dodao je kako treba biti oprezan kad je riječ o sankcijama Rusiji.

“Tu treba biti oprezan, da se ove sankcije ne pretvore u odmazdu i u zulum. Koga treba kazniti, treba kazniti. Ja sam prije dva mjeseca sjedio u loži s vrhom ruske oligarhije kao s prijateljima. Gotovo. Akcidentalni prijatelj”, naglasio je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas