Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

FMPVŠ organiziralo sastanak s proizvođačima i prerađivačima mlijeka

Preporučeno

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je, u Sarajevu, organiziralo sastanak s predstavnicima vodećih proizvođača mlijeka i prerađivača mlijeka.

Na sastanku su razmotrene dosadašnje mjere u sektoru mljekarstva, te izraženo zadovoljstvo redovnošću poticajnih mjera Federalnog ministarstvo poljoprivrede, kao i činjenicom da posljednje tri godine proizvodnja mlijeka u Federaciji bilježi konstantan rast.

Također, izloženi su prijedlozi za očuvanje dostignute proizvodnje i prerade mlijeka, iznijete su analize trenutnog stanja u sektoru mljekarstva posebno u svjetlu globalnih poskupljenja na tržištu energenata i repromaterijala. Navedene analize, prijedlozi i sugestije poslužit će za kreiranje i izradu mjera podrške u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu.

Upravo se čita:  Influenserica koja je divljala autom kroz Sarajevo jedna od uhapšenih u jučerašnjoj akciji

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, Seljačkog saveza FBiH i Udruženja poljoprivrednika FBiH. U narednom periodu organizirat će se dodatne konsultacije s poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima kako bi se dobio što veći broj sugestija i sačinio prijedlog Programa koji će najbolje doprinijeti održivosti proizvodnji.

Podsjećamo, pored ovog sastanka, tokom proteklog i početkom ovog mjeseca, održani su i sastanci s proizvođačima iz sektora peradarstva, tova junadi, ovčarstva i ribarstva, hljebnih žita, soje i kukuruza, te poljoprivrednim proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje. Navedenim sastancima okončan je prvi krug konsultacija prije nacrta Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas