Srijeda, 8 svibnja, 2024

Vijeće ministara nije usvojio odluku o finansiranju izbora, HDZ bio protiv

Preporučeno

Vijeće ministara BiH na danas održanoj telefonskoj sjednici nije usvojio odluku o finansiranju predstojećih izbora, jer su ministri iz reda HDZ-a bili protiv.

Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH smatra da odluka o izdvajanju sredstava za odražvanje izbora nije u skladu sa Zakonom o finansiranju institucija BiH.

On je rekao da je ministarstvo na čijem je čelu upozorilo na nezakonitost takve odluke u svom mišljenju koje je danas bilo pred ministrima kao sastavni dio materijala za sjednicu.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

“Zakonom je propisano da Savjet ministara BiH može donijeti odluku u slučaju privremenog finansiranja, ali nikako iz ovih predloženih izvora, odnosno akumuliranih prihoda. U mišljenju Ministarstva sve je decidno navedeno, ali očigledno da zakon i zakonito postupanje nisu bili prioritet kod predlaganje ovakve odluke”, rekao je Bevanda, a navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i trezora.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ministar Helez: Na pet mjesta proizvodimo dronove, a imamo i jače stvari – pozivam Dodika da to vidi

Helez je u Danu uživo ponovio da su postojali paravojni kampovi na području entiteta Republika Srpska, ali da su...

Još vijesti za vas