Srijeda, 1 svibnja, 2024

Milorad Dodik prokomentarisao proteste ispred OHR-a

Preporučeno

– Da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a nas ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, vjerovatno danas ne bi protestovali – kazao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je agenciji Srna da “ne postoji ništa što bi se moglo uraditi da se BiH ujedini, pa karikaturalno zvuče priče o podjelama koje bi nastupile nekom odlukom Ureda visokog predstavnika (OHR)”.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

Upitan da prokomentariše jučerašnje proteste građana ispred OHR-a koji su došli da se suprotstave najavljenim odlukama Christiana Schmidta o izmjeni Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da je “BiH podijeljena”.

– I to je jasno svima osim onima koji u priči o jedinstvu vide svoj koncept života u BiH u kojem se pita jedan narod, a majorizuju ostala dva. Da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a nas ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, vjerovatno danas ne bi protestovali, lažno se predstavljajući da su tu u ime svih – poručio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas