Četvrtak, 2 svibnja, 2024

CIK: Pravo glasa na predstojećim izborima imat će 3.368.666 birača

Preporučeno

Današnjoj sjednici CIK-a su prisustvovali su predstavnici OSCE-ove misije Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Na 41. sjednici održanoj danas Centralna izborna komisija je zaključila i potvrdila Centralni birački spisak za Opće izbore 2022. godine.

Ukupan broj birača upisanih u izvode iz Centralnog biračkog spiska za Opće izbore 2022. godine, sa stanjem na dan 18.08.2022. godine u 24.00 sata, je 3.368.666.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

“Donesene su i tri odluke o sankcionisanju političkih subjekata zbog kršenja člana 16. 14 (stav 3) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine na koje je moguće uložiti žalbu. Sve ranije odluke ove vrste, a do sada je izrečeno deset novčanih kazni u rasponu od 1.000 do 4.000 KM su potvrđene od strane Suda BiH”, naveli su iz CIK-a.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Centralna izborna komisija BiH je danas odobrila tekst, sadržaj i formu Priručnika za rad biračkih odbora u Bosni i Hercegovini, Priručnika za rad biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Bosne i Hercegovine, Priručnika za rad kontrolora izbornih rezultata, Praktikuma za izbornu komisiju osnovne izborne jedinice u Bosni i Hercegovini i Vodiča za političke stranke o finansiranju i finansijskom izvještavanju.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Sjednici su prisustvovali su predstavnici OSCE-ove misije Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas