Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Austrijski list o BiH pred izbore: “Zamislite načelnik Beča svečano otvori lift”

Autor:Kurier/N1

Preporučeno

Kurier navodi da je ovakva slika gotovo nezamisliva u Austriji, ali da su “u drugim, nerazvijenim zemljama” takve situacije realne

“Zamislite samo Michaela Ludwiga kako stoji tamo, među gomilom balona, ​​i svečano presijeca vrpcu, a povod je inauguracija novog lifta u AKH (univerzitetska klinika u Beču),” piše austrijski list Kurier, navodeći da se upravo to desilo u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: "Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao"

Podsjećamo, jučer je u JZU Domu zdravlja Živinice otvoren novoizgrađeni lift, svečano, uz mnoštvo balona i presijecanjem vrpce.

Foto: Screenshot

Kurier navodi da je ovakva slika gotovo nezamisliva u Austriji, ali da su “u drugim, nerazvijenim zemljama” takve situacije realne i da postanu učestale pred izbore.

“Tamo su početkom oktobra parlamentarni izbori, što raznim političarima daje neke bizarne ideje”, navodi austrijski list.

Upravo se čita:  Vojnik EUFOR-a poginuo u nesreći tokom šetnje na Vlašiću

“Čast da presiječe vrpcu imao je gradonačelnik Samir Kamenjaković. Potom je pozirao pred kamerama. U svakom slučaju, postigao je jedno: nakon ovog nastupa poznaju ga ljudi ne samo u njegovom gradu, već i šire. Neki će ga vidjeti kao brižnog gradonačelnika, drugi kao predmet šale”, dodaje ovaj austrijski list.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Intenzivna potraga za rudarom Asimom Šehanovićem traje već duže od 50 sati od nesreće u kojoj je u jami...

Još vijesti za vas