Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Milanović prijeti: Hrvatska će ići u misiju u BiH, NATO-u je bolje da nam se ne suprostavlja

Preporučeno

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Splitu kazao da se njegovoj zemlji priječi da “bude prisutna, makar na stožernoj razini, u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini”.

“Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO-a ravnopravno sudjelovati i u svim pojavnim aktivnostima i djelatnostima tog NATO-a, ali prema vlastitoj volji i prosudbi, bilo to na Bliskom istoku ako tako mi odlučimo, a nećemo, bilo to na Kosovu, gdje smo dovoljno dobri da čuvamo 24 sata srednjovjekovne spomenike srpske duhovnosti, vrlo delikatan zadatak koji je Hrvatsku vojsku dopao u podjeli dužnosti”, rekao je Milanović..

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

U vezi s misijom Althea u BiH rekao je da će se “to promijeniti i tome se niko u NATO-u neće suprotstaviti i bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile osvetoljubive, predatorske, nego odbrambene i humane.”

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”, rekao je hrvatski predsjednik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas