Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Prevarama zaradili 500.000 KM, davali lažne dojave o rezultatima sportskih utakmica

Preporučeno

Prilikom pretresa na lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U policijskoj akciji „Kod 3“ na području Foče osumnjičeno je šest osoba iz tog grada da su prevarama i pranjem novca pribavili protivpravnu imovinsku korist od pola miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su varali građane lažnim dojavama o rezultatima sportskih utakmica, piše Srpskainfo.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

U PU Foča su rekli da su akciju izveli pod nadzorom OJT Trebinje, a da je tom prilikom pretreseno više objekata koje koriste osumnjičeni M.D., S.M., N.M., K.D., M.M., i M.R. svi iz Foče.

– Postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 2017. godine do avgusta ove godine počinili krivična djela „Pranje novca“ i „Prevara“ kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 KM na štetu više osoba sa prostora Jugoistočne Evrope – istakli su u PU Foča.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, a po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biće podnesen odgovarajući Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas