Petak, 3 svibnja, 2024

Počeli s radovima u petak navečer: Općina Centar zaustavila izvođače jer nisu imali sve dozvole

Preporučeno

Na ovoj lokaciji u planu je izgradnja nebodera visokog 20 spratova. No, za sada još nije poznato da li su pribavljene sve dozvole, i da li je izmijenjen regulacioni plan.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić (Naša stranka) oglasio se danas na Facebooku povodom izvođenja radova između tržnog centra i hotela Holiday, a za šta izvođač radova nema potrebne dozvole. Radovi su počeli u petak navečer što je već samo po sebi sumnjivo.

Upravo se čita:  Komšije ponovo šopinguju kod nas

“Nakon što smo sinoć iz medija saznali o pokretanju radova u zoni kvadranta A, na Marijin Dvoru, opštinska inspekcija je jutros obavila inspekcijski nadzor i ustanovila da izvođač nije imao sve neophodne saglasnosti. Radovi su zaustavljeni, a više informacija ćemo objaviti u narednim danima.

Želim naglasiti da Opština Centar nije protiv investicija i investitora, naprotiv! Međutim, zakoni i procedure se moraju poštovati i tu ne smije biti iznimke. Naša inspekcija će brzo biti u mogućnosti izdavati i prekršajne naloge. Još jednom molim sva zainteresovana pravna i fizička lica da poštuju propise. Vrijeme bezakonja je prošlo. Idemo dalje”, naveo je Mandić.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Inače, na ovoj lokaciji u planu je izgradnja nebodera visokog 20 spratova. No, za sada još nije poznato da li su pribavljene sve dozvole, i da li je izmijenjen regulacioni plan. Na tabli koja je postavljena piše da je riječ o privatnom parkingu, ali sumnja se da se iza toga krije samo priprema za izgradnju stambene zgrade, preciznije neboderu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Evropsko vijeće za pelet upozorilo na prevare kupaca u Bosni i Hercegovini

Iz Evropskog vijeća za pelet (European Pellet Council) su saopćili da su sve češće zabrinuti zbog prevara kupaca peleta...

Još vijesti za vas