Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Izjava gradonačelnika Lukavca izazvala oštre reakcije i ‘zapalila’ društvene mreže: Zašto borci VRS-a nemaju ista prava kao oni iz ARBiH?

Preporučeno

Delić smatra kako bi svi borci, bez obzira gdje trenutno žive i u kojoj vojsci su se borili tokom rata, trebali imati ista prava u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Edin Delić, gradonačelnik Lukavca, svojom izjavom o pravima boraca je “zapalio društvene mreže”. On je, naime, rekao kako bi borci koji su bili u VRS-u, a sada žive u ovom gradu, trebaju imati ista prava kao i borci Armije RBiH, piše Oslobođenje.

Upravo se čita:  Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas

Delić je, također, izjavio kako ista prava trebaju imati Bošnjaci koji su “u ratu bili ovdje u Lukavcu, a sada recimo žive u Bijeljini”.

On smatra kako bi svi borci, bez obzira gdje trenutno žive i u kojoj vojsci su se borili tokom rata, trebali imati ista prava u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Pri tome, ja ne štitim zločince, poštujem žrtve. Neki musliman iz Lukavca ima prava da preko reda ovjeri knjižicu, da dođe kod doktora, a drugi ovdje ne smiju spomenuti da su bili u ratu. Isto tako i neki naš borac koji sada živi u Konjević Polju, rekao je Delić.

Upravo se čita:  Najavljen za 9. maj: Veliki skup otpora građana sa motom 'Svi za Bosnu, Bosna za sve'

Delićeva izjava naišla je na oštre reakcije u javnosti, prenosimo neke od njih:

“Edin Delić, gradonačelnik Lukavca. Član najveće prosrpske i prohrvatske koalicije u BiH, koju predvode Nikšić, Konaković i Forto”

“Ako mislite da zrak u Lukavcu ne utiče na rasuđivanje ljudi koji tamo žive eno vam Edin Delić – očit dokaz da je suprotno”

“Dr. prof. Inz. Edin Delič, časni borac Podrum Brigade. Nije metak ispalio, a zna da pametuje sta je najbolje za BiH, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas