Utorak, 7 svibnja, 2024

Tužna vijest: Preminula majka Envera Beganovića koji pješači prema Saudijskoj Arabiji u Mekku

Preporučeno

Enver se trenutno nalazi u Skoplju  gdje je pristigao u toku jučerašnjeg dana.

Danas je na bolji svijet preselila Fazila Beganović, majka Envera Begabovića koji pješači prema Mekka kako bi obavio Hadž.

Enver će, kako nam javljaju, na kratko prekinuti svoj put prema Saudiskoj Arabiji kako bi ispratio majku na ljepši svijet – piše GPM.

Upravo se čita:  Kafa u BiH ponovo poskupljuje, uskoro nove cijene

Podsjećamo, Enver se trenutno nalazi u Skoplju (Sjeverna Makedonija) gdje je pristigao u toku jučerašnjeg dana.

Enver će prepješit 6.600 kilometara kako bi iz austrijskog Velsa, gdje živi, stigao do Meke i obavio hadž. Do sada je prešao preko 700 kilometara.

Beganović kaže da je sam nacrtao rutu kretanja i da će mu do cilja trebati najmanje sedam mjeseci i sedam dana.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti

”Krenuo sam iz Velsa, nisam išao baš najkraćom rutom. Sam sam napravio plan putovanja i izabrao puteve, morao sam da se prilagođavam. Proći ću kroz neke zemlje bivše Jugoslavije, svratio sam do Cazina, gdje sam rođen, bio sam do Istre, posjetio sam svoju majku i rodbinu. Proći ću kroz 12 država, krenuo sam iz Austrije, preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sada sam u Srbiji, pa idem u Makedoniju, Bugarsku, Tursku, Irak i tako sve do Meke”, kazao je Beganović za Anadoliju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

Nakon trideset godina života u Nizozemskoj, Lamija Džigal Bekašević, sa svojom obitelji vratila se u rodni kraj nedaleko od...

Još vijesti za vas