Petak, 3 svibnja, 2024

Hajka se nastavlja: Imam Amir Mahić prijavljen Tužilaštvu za izazivanje mržnje, ako ga osude prijeti mu zatvorska kazna do tri godine

Preporučeno

Bude li dokazana krivica Mahića, za to mu prijeti novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) u BiH iz Kozarca Amir ef. Mahić prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, saznaju “Nezavisne novine”.

Potvrđeno je to i iz prijedorske policije, odakle su, uz navođenja inicijala osumnjičenog, naveli da je izvještaj podnesen u srijedu.

Upravo se čita:  Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su 15. februara 2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje protiv A.M. iz Kozarca”, rekli su za “Nezavisne novine” iz Policijske uprave Prijedor.

Bude li dokazana krivica Mahića, za to mu prijeti novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Upravo se čita:  Olujno nevrijeme stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte prognozu stranice BHmeteo

Podsjetimo, Mahić je došao u fokus interesovanja domaće javnosti u proteklih nekoliko sedmica zbog svojih komentara o Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i Svetom Savi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas