Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nikšić opet tvrdio da je četiri godine bio u Armiji RBiH: Jedinstveni registar boraca ga demantuje, proveo je dvije godine

Preporučeno

– Demobilisan kao kapetan Armije Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić na Face TV-u.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori drugačije.

– Ko me od njih može optužiti da sam izdajnik. Senade, ja sam četiri godine bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine. Demobilisan kao kapetan Armije Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić na Face TV-u.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Istu tvrdnju, na istoj televiziji, Nikšić je izrekao i u januaru ove godine, također dokazujući time svoj patriotizam. Puni angažman u Armiji RBiH, prema tadašnjim Nikšićevim tvrdnjama imao je i Zukan Helez, aktuelni ministar odbrane iz SDP-a.

– Zbog ovih lažova smo tražili objavu Jedinstvenog registara boraca – bio je tada komentar Hamze Krkalića, predstavnika Udruženja Kamp boraca.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

U Registru se može vidjeti da Nikšić ima 739 dana provedenih u Armiji RBiH, odnosno dvije godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas