Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Veliko narodno veselje u Buku kod Olova 2. maja: Dolaze hiljade ljubitelja borbi bikova iz cijele BiH, okršaj za titulu šampiona lake kategorije između Vihora i Putalja

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a uz neprikosnovenu Čevljansku koridu posljednjih godina među najpopularnije spada i ona koja se održava na izletištu Buk kod Olova.

Alfa i omega ove koride je Habib Bjelić Habibić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini.

Habib Bjelić Habibić poznato je lice među ljubiteljima korida u našoj zemlji i važi za jednog od najboljih uzgajivača bikova u našoj zemlji, o čemu najbolje svjedoče i pobjede njegovog Medonje na Čevljanovićima.

Upravo se čita:  Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

– Naša korida je kao Nescafe tri u jedan. Uz vrhunsku koridu posjetioci mogu uživati u teferiču i vašaru. Svako će za sebe naći nešto. Borbe bikova su glavni razlog što će hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH u utorak, 2. maja doći u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 19 borbi bikova. Šlag na kraju će biti okršaj za titulu šampiona lake kategorije. Šampion BiH je Vihor, čiji je vlasnik Ante Josipović, a njegov izazivač je Putalj Semira Kasumovića. Druga udarna borba je našeg legendarnog Medonje koji je bio višestruki prvak u srednjoj kategoriji i petero struku pobjednik Čevljanske koride. Medonja dočekuje neporaženog bika Originalca, čiji je vlasnik Osman Selman iz Sanice. Ulaz na koridu je 10 KM. Pripremili smo i bogat muzički program i mnogo iznenađenja – kaže Habib Bjelić Habibić.

Upravo se čita:  Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Na koridu u Buk kod Olova stiže i Bizon Edmira Tukića, Struja Asima Zukića, Rile Muhameda Mušije, Tarzo Salke Alimanovića, Jelenko Adisa Sejdića, Rambo Ese Alajmovića…

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas