Utorak, 7 svibnja, 2024

Otkrivena pronevjera: Osumnjičen da nije izdavao račune, prisvojio sebi više od 20.000 KM

Preporučeno

Sumnjiči se da je vršio prodaju robe u maloprodajnom objektu u Banjoj Luci, bez izdavanja fiskalnog računa i novac protivpravno prisvajao.

Banjalučka policija sumnjiči K. A. iz Banja Luke da je kao zaposlenik akcionarskog društva za trgovinu i usluge iz Banja Luke ne izdajući račune, prisvajao novac čime je sebi pribavio korist od 23.125 KM.

Upravo se čita:  Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Banja Luka Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera.

K. A. se sumnjiči da je kao zaposlenik akcionarskog društva za trgovinu i usluge iz Banja Luke od januara do decembra 2022. godine, vršio prodaju robe u maloprodajnom objektu u Banjoj Luci, bez izdavanja fiskalnog računa i novac protivpravno prisvajao.

Upravo se čita:  Žena zamalo umrla nakon uboda stršljena: Evo kako se odbraniti i šta prvo napraviti kod uboda

Na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 23.125 KM, a navedeno društvo oštetio iz isti iznos, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika tragedija u Sarajevu: Mercedesom udario dvogodišnje dijete, preminulo je

Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća...

Još vijesti za vas