Utorak, 7 svibnja, 2024

Detaljna vremenska prognoza za vikend: Na snazi je žuti meteoalarm

Preporučeno

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

Zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm.

Pljuskovi sa grmljavinom prognozirani su za područje banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladava pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Temperature zraka u osam sati iznosile su Bjelašnica 6, Ivan Sedlo 12, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg, Sokolac i Zvornik 14, Bihać, Tuzla i Zenica 15, Prijedor 16, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 17, Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 20 stepeni Celzijusa.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

Danas će Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju tokom poslijepodneva. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

Upravo se čita:  Nedim Sladić objavio prognozu za naredne dane

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavina uglavnom poslije podne. Dnevna temperatura zraka oko 22 stepeni Celzijusa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas