Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović posjetio je Ambasadu BiH u Republici Turskoj u okviru posjete Ankari povodom ceremonije inauguracije predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana. Dr. Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Adisom Alagićem o jačanju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Dr. Denis Bećirović je istakao kako je Republika Turska prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine, te da dvije zemlje nastavljaju održavati snažno tradicionalno partnerstvo i saradnju. Tokom razgovora konstatovano je da pored podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosni i Hercegovini, Republika Turska pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Ambasador Alagić je naglasio da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, te da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. On je rekao da Bosna i Hercegovina nudi mnoge prednosti i atraktivna je za investitore iz Republike Turske sa aspekta njenog strateški važnog položaja, povoljnih komercijalnih uslova, kvalificirane radne snage po konkurentnim cijenama, stabilnog finansijskog sistema i niskih operativnih troškova.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je naglasio kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima odbrane, infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Konstatovali su kako treba iskoristiti potencijale i na poljima naučne i kulturne saradnje između dvije države.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas