Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Federalno ministarstvo: U toku isplate novčanih podrški za poljoprivredne proizvođače u FBiH

Preporučeno

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je danas da je obradilo zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za IV kvartal prethodne godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju.

U toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu početkom ove sedmice, te će isti biti obrađen do kraja radne sedmice.

Upravo se čita:  Bh. meteorolozi o vremenskim (ne)prilikama za 1. maj: "Ko sutra planira roštiljati ili okrenuti nešto na ražnju neka to uradi po mogućnosti u prijepodevnim satima"

Pored toga, obrađeni su i zahtjevi od pet kantona za I kvartal ove godine, a u skladu s dinamikom očekuje se da proces obrade bude završen tokom naredne sedmice.

– Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali blagovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo finansija već je započelo isplatu sredstava korisnicima, a očekujem da će sve biti završeno u toku naredne sedmice – kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

Upravo se čita:  Naoružajte se strpljenjem: Kolone vozila na graničnim prelazima

Također, iz Ministarstva ističu i da su u toku obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas