Utorak, 30 travnja, 2024

Bh. reprezentativci u sjedećoj odbojci osmi put prvaci Evrope!

Preporučeno

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu koje se igra u poljskom Elbalgu savladavši u finalu selekciju Rusije sa 3:0. Naši momci su odbranili titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu, a ovo je bila osma uzastopna titula Evrope.

Bh. reprezentativci su ponovo odigrali sjajnu utakmicu i bez većih problema uspjeli savladati Ruse. Dominacija BiH u sjedećoj odbojci nastavila se i na ovom Evropskom prvenstvu jer je ovo bila naša osma uzastopna titula. Izabranici Mirze Hrustemovića u pet odigranih utakmica nisu izgubili nijedan set. Ovim rezultatom „Zmajevi“ u sjedećoj odbojci su potvrdili da su istiniti ponos ove države i ovih navijača.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom Evropskom prenstvu u poljskom Elblagu igrali su: Sabahudin Delalić (kapiten), Dževad Hamzić, Adnan Manko, Nizam Čančar, Asim Medić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Beniz Kadrić i Adnan Kemšer.

 sjedecaodbojka

(Federalna.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, reagujući na izjavu predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika o mogućem "razilaženju"...

Još vijesti za vas