Subota, 18 svibnja, 2024

Stanovnici Opina i dalje u strahu od vode koja se nakon kiša pojavila iz brda iznad kuća

Preporučeno

Nakon olujnog nevremena od prije dva dana, stanovnici jugoistočnog mostarskog naselja Opine, još uvijek su crpkama izbacivali vodu iz podruma i prizemlja kuća, a vodena bujica je bila poplavila prostore između njihovih domova i dosegla nivo od, kako kažu, jednog metra!

Da stvar bude još gora, iz brežuljka iza kuća pojavili su se izvori vode mjestu gdje nikada nije, što – kažu u Opinama – ne pamte ni najstariji stanovnici tog naselja.

Upravo se čita:  "Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH": Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što je uradio čin je velike hrabrosti

“Ovaj brežuljak prijeti da svakog časa postane klizište. Mi smo već djecu evakuirali odavde i poslali ih u grad kod rodbine na noćenje”, kazali su za portal StarMo u Opinama, te ističu da i sami spavaju u svojim kućama u strahu da se ne pokrene klizište, posebno ako dođe ponovo do imalo jačeg nevremena.

“Voda je bila poplavila naselje, oko kuća je bila i visine do jednog metra. Prodrla nam je u podrume i prizemlja kuća. Poplavila je septičke jame, pa fekalije plutaju ulicama”, kažu mještani Opina, koji apeliraju na gradske vlasti da im pomognu čim prije.

Upravo se čita:  Evo koliku ćete kaznu platiti ako u Hrvatskoj ne poštujete razmak između vozila

Mještani Opina ističu da je dugoročno rješenje u tome da se osposobi odgovarajuća kanalizacija, naprave šahtovi i riješi odvod oborinskih voda, kako više ne bi morali strahovati od imalo jače kiše.

bigger (10)

(Bljesak.info/StarMo.ba)

Izdvajamo

Izdvajamo

Sprema se novo poskupljenje i udar na džepove građana: Mnogima se neće svidjeti

Pred građanima BiH sasvim izvjesno je novo poskupljenje, koje se neće svidjeti mnogima, vjerovatno većini ljudi u državi. Naime, jedan...

Još vijesti za vas