Utorak, 7 svibnja, 2024

Sindikat policije TK: “Policija je upotrijebila minimalnu silu”!

Preporučeno

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Sindikat policije MUP-a TK daje punu podršku i javno pohvaljuje sve službenike policije koji su učestvovali u upostavljanju narušenog javnog reda i mira i koji su, kako se navodi, svojim profesionalnim i nesebičnim zalaganjem štitili ličnu i imovinsku sigurnost svih građana, a ujedno osuđuju svaki napad na policajce.

Također žele istaći da su službenici policije koji su tokom jučerašnjeg dana kamenovani i verbalno vrijeđani od grupe demonstranata, u svom djelovanju iskazali visok stepen tolerancije i profesionalnizma. Kako se dalje navodi u saopštenju, u prilog tome jasno govori činjenica da je 47 policajaca zadobilo povrede od kojih je jedan zadržan u UKC-u na intenzivnoj njezi. Nažalost, 13 građana koji su učestvovali u demonstracijama zadobilo je povrede, koje su okarakterisane kao lakše.

Ovom prilikom, mole se građani da se suzdrže od napada na policiju i traži se od predstavnika radnika i neformalnih grupa te Vlade TK da putem razgovora rješavaju nastale probleme.

Iz Sindikata policije također pozivaju roditelje da utiču na svoju djecu i da izbjegavaju mjesta na kojima se okupljaju demonstranti i da ne podliježu pritiscima kako ne bi došlo do povređivanja i neželjenih posljedica.

Također navode da je većina medija i portala na nekorektan i neprimjeren način predstavila rad i djelovanje policije i da je na napade odgovorila upotrebom minimalne sile i to tek onda kada su se iscrpile sve druge mogućnosti. Apeluju na građane da se suzdrže od uništavanja privatne i javne imovine i da se svi akumilirani problemi trebaju rješavati dijalogom.

(RTV Slon)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas