Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Vrijeme sutra: Oblačno s kišom, na planinama snijeg

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu u većem dijelu zemlje. Na planinama će padati i snijeg.

Glavnina padavina bit će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne u Bosni će nastupiti djelomično razvedravanje. Vjetar će biti umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, prijepodne i sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 2 i 8, a na jugu Hercegovine od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 7 i 14 stepeni.

Upravo se čita:  Evo kako će raditi poslovnice Binga za prvomajske praznike

U Sarajevu će veći dio dana biti pretežno oblačno. Sredinom dana se očekuje kiša. Poslijepodne bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 4 stepena, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Bosni danas je bilo pretežno sunčano, dok je u Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je prijepodne po kotlinama bilo magle.

Upravo se čita:  Meteorolog pojasnio kakvo ljeto nas očekuje na Balkanu: Suho i toplo, ali bit će i lokalnih nepogoda

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -3 stepena, Kupres 4, Ivan-sedlo 7, Banja Luka i Bijeljina 9, Goražde, Gradačac, Livno, Prijedor i Sokolac 10, Drvar i Trebinje 11, Bugojno, Mostar, Stolac i Čapljina 12, Bihać i Sarajevo 13, Doboj i Neum 14,Sanski Most i Zvornik 15, Srebrenica i Tuzla 16 i Zenica 17 stepeni.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas