Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Preporučeno

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dan sigurnijeg Interneta ove godine će biti obilježen 11. februara pod motom „Stvorimo bolji internet zajedno“ (Let’s create a better internet together).

U Bosni i Hercegovini taj dan obilježava se u organizaciji Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH (SID Komitet BiH) u suradnji sa partnerskom nevladinom organizacijom iz regije, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka (Hrvatska), kroz zajedničke aktivnosti kojima će se promovirati kreiranje boljeg interneta za mlade.

Upravo se čita:  Vraća se ljeto: Narednih dana temperature i do 26 stepeni

SID Komitet BiH i CNZD organizirat će tog dana online takmičenje za djecu osnovnih škola širom BiH i Hrvatske o sigurnosti na internetu.

Kviz je aktivan samo 11. februara na dan obilježavanja SID-a, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na njima poznatom BiH web portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba. Pobjednici će biti nagrađeni adekvatnim nagradama – uređajima za korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija: tabletom, mobilnim telefonom i fotoaparatom.

Upravo se čita:  Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro na magistralnom putu kod Brezovice u Sloveniji poginuo je...

Još vijesti za vas