Utorak, 21 svibnja, 2024

“Kids Kinđurijada” 22. i 23. februara u Sarajevu

Preporučeno

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Udruženje „Kinđurijada“ povodom proslave 10. godina postojanja, za sarajevske osnovce 22. i 23. februara organizira “Kids Kinđurijadu”.

Radi se o jedinstvenoj zabavi pod maskama koja se će sarajevskim osnovcima ponuditi i mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama: crtanje, izrada maski, ples, DJ-ing, te upoznavanje s radiom tokom druženja s ekipom Antena Sarajevo, generalnim medijskim partnerom manifestacije.

Upravo se čita:  Saharski pijesak u BiH dolazi početkom naredne sedmice

Prvi dan Kids Kinđurijade namijenjen je mlađim osnovcima od prvog do četvrtog razreda, a drugog dana družit će učenici viših razreda.

Svi će nakon učešća u radionicama moći da pogledaju predstavu „Reciklaža nije gnjavaža“ koja nosi ekološku poruku, a potom počinje finalna zabava, party pod maskama na kojem će oni „najnakinđureniji“ moći da osvoje i prigodne nagrade.

Upravo se čita:  Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Stariji od 18 godina ulaznicu za Kids Kinđurijadu moći će kupiti po simboličnoj cijeni od 3 KM, dok će djeca imati besplatan ulaz zahvaljujući sponzorima, saopćio je organizator.

“Kids Kinđurijada” bit će održana Domu mladih “Skenderija” od 13 do 20 sati.

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako prepoznati pravi med? U nekim mješavinama pronađeni ostaci antibiotika i pesticida

Kvalitetan med izuzetno je zdrav tražen proizvod, ali ujedno uz sir i maslinovo ulje namirnica koja se najčešće falsifikuje....

Još vijesti za vas