Utorak, 14 svibnja, 2024

Mladi iz BiH putuju u Brisel za Dan Evrope

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Demokratski omladinski pokret u sklopu svojih redovnih aktivnosti na projektu ”ViaEU” i nakon uspješno realizirane studijske posjete Strazburu i Svjetskog foruma za demokratiju, organizira studijsku posjetu za mlade i za profesionalce Briselu koja će biti održana od 5. do 11. maja.

Na ovaj način žele obilježiti 9. maj, Dan Evrope, te da određeni broj građana Bosne i Hercegovine posjeti glavni grad Evropske unije i da se tokom studijske posjete upoznaju sa institucijama EU, NATO i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu.

Cilj je poslati poruku, kako domaćim, tako i evropskim političarima, da Bosnu i Hercegovinu vide kao evropsku državu i kao dio evropske porodice država koje njeguju evropsku kulturu i običaje.

Smatraju da kao građani BiH zaslužujemo svoje mjesto u Evropi i zaslužujemo da budemo tretirani kao jednaki sugrađani svih evropljana u i van EU, navodi se u saopćenju iz ove organizacije.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas