Utorak, 14 svibnja, 2024

U Tuzli skup podrške načelniku općine Jasminu Imamoviću

Preporučeno

Foto: Tuzlarije.net
Foto: Tuzlarije.net

Nekoliko stotina građana danas se okupilo ispred zgrade Općine Tuzla da bi dali podršku općinskom načelniku Jasminu Imamoviću, a nakon što je na jučerašnjim demonstracijama ispred zgrade Općine zatražena njegova ostavka.

Građani su putem Facebooka najavili današnji skup da bi pružili podršku općinskom načelniku i Općini Tuzla. Na skupu se građanima obratio načelnik Imamović.

– Jučerašnji dolazak demonstranata pred Općinu Tuzla nisam shvatio lično. Moja je obaveza da služim i onima koji mi aplaudiraju i onima koji mi zvižde. Svi moramo razumjeti bol ljudi koji su ovih dana protestirali. Od jutros razgovaram s našim sugrađanima, našim radnicima šest firmi, koji su jučer bili ovdje i koji su zaista opljačkani, a i Tuzla je opljačkana, i moramo imati sinergiju da se ljudima pomogne – istakao je Imamović.

Kazao je da treba da se pomogne poštenim ljudima koji su protestirali zato što pate i žele reforme, da bi njima i svima bilo bolje, te da se “zaštiti veliku većinu poštenih, opravdano ogorčenih ljudi, od nekolicine palikuća i lopova, koji njihovu bol žele iskoristiti za lov u mutnom”.

– Samo ako svaki zaposleni shvati svakog nezaposlenog, svima nam može biti bolje. Ujedinimo se i vršimo uporni pritisak na nadležne državne, entitetske i kantonalne vlasti, da ostvare socijalne i ekonomske promjene. Tražimo od pravosuđa da nepravdom ogorčene ljude brzo zadovolji pravdom – poručio je Imamović.

Nakon obraćanja općinskog načelnika, građani su se razišli.

Izdvajamo

Izdvajamo

Sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a: Kako dalje?

U Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu je počeo sastanak stranaka partnera na nivou BiH, a nakon sastanka predviđena je...

Još vijesti za vas