Srijeda, 8 svibnja, 2024

Messi najbolji strijelac Barce svih vremena

Preporučeno

Lionel Messi
Lionel Messi

Argetinac je u dresu Barcelone postigao ukupno 371 gol, dva više od dosadašnjeg rekordera Paulina Alcantare.

Argentinac Lionel Messi je postao najbolji strijelac Barcelone svih vremena, nakon što je u utakmici protiv Osasune (7:0) u nedjelju navečer postigao tri pogotka.

Messi je u dresu Barcelone postigao ukupno 371 gol, a rekord je srušio kada je postigao svoj drugi gol na utakmici u 63. minuti.

Argentinac je prvi gol postigao u 18. minuti za vodstvo od 1:0, a upisao se na listu strijelaca i u 88. minuti, kada je postigao šesti gol na utakmici.

Messi je preskočio Paulina Alcantaru, koji je od 1912-16. te od 1918-27. postigao ukupno 369 golova.

Upravo se čita:  Nakon Pjanića i Šehić se oprostio od reprezentacije: Od danas sam najglasniji navijač, čuvajte nam BiH!

Argentincu su za 371 gol bile potrebne 453 utakmice, dok je Alcantara postigao 369 golova u 357 utakmica.

Na trećem mjestu najboljih klupskih strijelaca je Josep Samitier sa 333 gola.
Messi je najbolji Barcin strijelac u svim takmičenjima zajedno, zatim u Primeri te u evropskim kupovima.

No, Argentinac još uvijek nije najbolji klupski strijelac u Kupu Kralja.

Do sada je Messi postigao 29 golova u Kupu, dok je Josep Samitier bio strijelac čak 65 golova u tom takmičenju.

Barcelona je, nakon 28 odigranih kola u Primeri, trenutno treća na tabeli sa 66 bodova, četiri boda manje od prvoplasiranog Real Madrida te jedan bod manje od drugoplasiranog Atletico Madrida.

Upravo se čita:  Nakon Pjanića i Šehić se oprostio od reprezentacije: Od danas sam najglasniji navijač, čuvajte nam BiH!

Messi je ponovio da ga ne interesiraju medijske spekulalcije i da želi do kraja karijere braniti boje aktuelnog prvaka Španije.

“Dokle god me ljudi budu željeli, ja ću ostati ovdje. Moja namjera je da karijeru završim u dresu Barcelone”, rekao je on španskim novinarima poslije obaranja rekorda.

Posljednjih mjeseci pojavile su se spekulacije da bi Argentinac mogao na kraju sezone napustiti Barcu, zbog navodnih nesulgasica s rukovodstvom kluba.

Messi je dodao da još postoje šanse da Katalonci odbrane titulu, iako zaostaju četiri boda za vodećim Realom, s kojim se sastaju sljedećeg vikenda u “El Clasicu”.

Upravo se čita:  Nakon Pjanića i Šehić se oprostio od reprezentacije: Od danas sam najglasniji navijač, čuvajte nam BiH!

“Nadam se da možemo ponoviti dobru igru. Znamo da će biti teško na ‘Santiago Bernabeu’ [u Madridu], ali mi ćemo se potruditi da se za titulu borimo do kraja”, poručio je Messi.

Poslije obaranja novog rekorda, Messiju predstoji da “skine” Raula sa pozicije najboljeg strijelca u historiji Lige prvaka.

Raul je u dresu Reala i Schalkea 04 postigao 71 gol u elitnom takmičenju, a Messi je do sada bio strijelac četiri gola manje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

Nakon trideset godina života u Nizozemskoj, Lamija Džigal Bekašević, sa svojom obitelji vratila se u rodni kraj nedaleko od...

Još vijesti za vas