Utorak, 30 travnja, 2024

BH Airlines obnovio saradnju sa Italijanima

Preporučeno

Arhiv
Arhiv

Aviokompanija BH Airlines planira do kraja septembra ove godine obaviti oko 45 letova prema Italiji u saradnji sa touroperatorima iz italijanskih regija Puglia (Foggia i Bari) i Abruzzo (Pescara), sa kojom su imali saradnju i prije dvije godine.

Kako saznaje Agencija Fena u BH Airlinesu trenutno su potpisana tri leta za april i to 17., 21. i 24.

-Za početak smo orijentirani isključivo na saradnju sa touroperatorom G-Tours iz Foggie, kao i u ljetnjem periodu, i oni raspolažu sa cjelokupnim kapacitetima aviona. Što se tiče nastavka letova i u jesensko-zimskom periodu, o tome ćemo razgovarati kada izvršimo procjenu uspješnosti dotadašnjih letova. Interesantno je da je Foggia grad koji je prije više mjeseci ‘izgubio’ letove sa svoga aerodroma i željeli bi nastaviti saradnju sa nama, ali i da se preko naših letova povežu i sa nekim od evropskih gradova. Interesantno je i to da smo usprkos većini zahtjeva za letove prema Mostaru, ove godine uspjeli neke letove iz Italije prebaciti na sarajevski aerodrom, tako da će programi za Međugorje biti vođeni iz Sarajeva – rekao je vođa komercijalnih i charter operacija u BH Airlinesu Emir Dervišević.
Što se, pak, tiče tehničkih detalja letova za Italiju, kako ističe, svi letovi su trajanja do jednog sata, što je idealno za putnike, i svi aerodromi u Italiji se nalaze gotovo na obali Jadranskog mora.

Avion koji će letjeti prema italijanskim destinacijama je ATR72, kapaciteta 66 sjedišta, i letovi će se obavljati minimalno dva puta sedmično.

BH Airlines trenutno leti na četiri destinacije – Beograd, u saradnji sa Air Serbia, Istanbul, Kopenhagen i Cirih, preko Banja Luke.

– Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa kompanijom Air Serbia koja je postala dio porodice velike kompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa ovom kompanijom smo ostvarili maksimalnu saradnju kroz code-share ugovor koji ima nebrojene mogućnosti povezivanja iz Sarajeva preko Beograda prema Evropi i što je jako bitno istaći UAE i Australiji gdje žive veće etničke skupina sa ovih prostora – kazao je Dervišević

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Ekselencijo, prepoznavši ulogu vaše uvažene zemlje kao Predsjedavajuće Vijećem sigurnosti u aprilu 2024., obraćam Vam se kao srpski član...

Još vijesti za vas