Srijeda, 4 listopada, 2023

“Agencijska prostitucija” gotovo potisnula uličnu: Sve više žena s diplomama prodaju tijelo po stanovima na dan

Preporučeno

U Srbiji je “agencijska prostitucija” gotovo potisnula uličnu, a nije rijetkost da više djevojaka iznajmljuje jednu nekretninu, kaže Dijana Mišković iz MUP-a.

Sve više obrazovanih žena prodaje tijelo radi dodatne zarade i većina njih se bavi takozvanom agencijskom prostitucijom.

“Djevojke se oglašavaju preko interneta, a svoje usluge pružaju po stanovima, i to najčešće onim koji su poznati kao „stan na dan“, ali i po hotelima i motelima. Nije rijetkost da više njih, zbog isplativosti, iznajmljuje jednu nekretninu, uglavnom u centru grada ili luksuznim naseljima na Novom Beogradu”, objašnjava za Kurir Dijana Mišković, službenica Odjeljenja za javni red i mir u beogradskoj policiji.

Upravo se čita:  KFOR dobija pojačanje: 200 britanskih vojnika stiže na Kosovo

Ona kaže da su oglasi prostitutki specifični, jer ih prate fotografije obnaženog tijela, ali bez lica.

“Uz sliku objavljuju i kratak opis fizičkih karakteristika i usluga koje nude, kao i kontakt telefon. Nerijetko su oglasi na engleskom, jer su klijenti i stranci, a imali smo i slučajeve stranih državljanki koje su radile u Srbiji”, dodaje ona.

Kako kaže, ovaj novi vid prostitucije gotovo da je potisnuo uličnu.

“Zakon razliku u prostituciji ne vidi, ali u zavisnosti od toga gdje se ona dešava, ko su korisnici i kolike su cijene, u izvjesnom smislu je možemo klasifikovati na uličnu, agencijsku i elitnu. Na ulici su djevojke koje biraju prometna mjesta, na kojima prolaznicima nude usluge ili zaustavljaju automobile. To su uglavnom osobe iz disfunkcionalnih porodica i socijalno ranjivih grupa. Dešavalo se da ih zatičemo u poodmakloj trudnoći, a neke su i zavisnice od narkotika. Često nemaju dokumenta, niti prijavljeno boravište, a neke su i izvršioci drugih krivičnih djela i prekršaja”, objašnjava Mišković dodajući:

Upravo se čita:  Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?!

“Ipak, ovakvih primjera je sve manje, jer su osobe koje se odaju prostituciji preselile u stanove. U ovakvoj vrsti prostitucije ima i visokoobrazovanih djevojaka koje smatraju da je to lak i brz način da zarade”.

Mišković kaže da je javnosti ipak najzanimljivija „elitna prostitucija“.

“Ona se odvija u zatvorenim krugovima, oglasa nema, sve ide preko preporuke. Kada osobe koje se odaju prostituciji zateknemo na djelu, u početku negiraju, međutim, vrlo su svjesne čime se bave. Inače, tokom privođenja djevojke uglavnom štite makroe iz različitih pobuda”, ističe ona.

Upravo se čita:  Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Organizovana prostitucija funkcioniše po principu firme.

“Tu su djevojke koje rade, sekretarice, vozači, obezbjeđenje i na čelu „firme“ je makro. Osobe koje su se nekada i same odavale prostituciji sada zatičemo na mjestu sekretarica. Rijetko se dešava da one zauvijek napuste posao”, zaključuje Danijela Mišković.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Čović: Bosna i Hercegovina je nedjeljiva, zapamtite to

Pitanje Ustavnog suda, odnosno stranih sudija, Izbornog zakona BiH i Državne imovine mora biti riješeno do kraja godine, bez...

Možda vas zanima i ovo