Petak, 1 prosinca, 2023

Aiša kojoj je svekrva donirala bubreg izašla iz bolnice: Ne mogu opisati koliko sam sretna

Autor:Faktor.ba

Aiši je njena svekrva još 2012, nakon što se udala za njenog sina Belmina, predlagala da ide na transplantaciju jer je odlučila da će joj ona donirati bubreg.

Preporučeno

Aiša Delić (1990) iz Željeznog Polja kod Žepča, kojoj su ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli 13. septembra transplantirali bubreg od njene svekrve Salihe Delić (1969), izašla je iz bolnice.

– Početkom sedmice izašla sam iz bolnice i kod kuće sam sa svojima, ne mogu vam opisati koliko sam sretna. Hvala Bogu i ljekarima što ponovo živim i što mogu planirati budućnost. Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Doktori kažu da je sve uredu, sad slijedi period čestih kontrola, moram se dobro paziti jer je vrijeme prehlada, pa ne izlazim nigdje iz kuće. U narednu srijedu ću za Tuzlu na kontrolu, nadam se lijepim vijestima – govori Aiša.

Upravo se čita:  BiH učestvovala u velikoj policijskoj akciji širom Evrope, 566 uhapšenih

Kaže kako je i svrekrva dobro i da se i ona polako oporavlja nakon što joj je donirala bubreg.

Aiši je njena svekrva još 2012, nakon što se udala za njenog sina Belmina, predlagala da ide na transplantaciju jer je odlučila da će joj ona donirati bubreg.

– To je bila njena želja i niko je od toga nije mogao odvratiti. Čekala sam 10 godina jer me je bilo strah kako će se sve završiti, plašila sam se za njeno zdravlje, ali hvala Bogu ona je heroj i borac nevjerovatni – otkrila nam je Aiša 22. septembra dok je još bila u bolnici u Tuzli.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo