Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

Preporučeno

– Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS – poručuju

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se danas saopštenjem nakon najave predsjednika Rs-a da će Vlada tog entiteta prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima SAD i Ujedinjenog Kraljevstva.

“Dodikova današnja objava da će Rs prekinuti kontakt sa zvaničnim predstavnicima SAD i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak na opasnom putu koji je izabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

To je put koji ne ide u korist stanovnicima Rs, za koje Dodik tvrdi da štiti. SAD imaju dugogodišnju saradnju s institucijama Rs i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Rs, kao što smo to činili svih ovih godina.

Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti.

Upravo se čita:  Delegacija Vlade FBiH s predstavnicima Svjetske banke

Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Rs.

Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost stanovnika kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese”, poručili su iz Ambasade SAD.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo