Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Američki stručnjak tvrdi da je Bog stvorio zemlju i da je teorija evolucije lažna!

Preporučeno

Dr. Robert Gentry (80), ugledni stručnjak iz područja radiohemije i geohemije, tvrdi da njegova otkrića dokazuju kako su granitne stijene stvorene za nekoliko minuta, a ne za nekoliko miliona godina, što dovodi u pitanje i teoriju evolucije.

Robert_Gentry_534339082Oak Ridge Laboratorij u Americi je jedna od najpoznatijih laboratorija na svijetu iz područja radiohemije i geohemije. Stručnjaci ove kompanije se bave različitim poslovima, a jedan od njih je sigurno skladištenje nuklearnog otpada u osnovnim stijenama Zemlje – granitu.

Taj labaoratorij ponudio je Gentryju da koristi njihove kapacitete, ali zbog njegove uloge u jednom sudskom sporu oko toga da li će se u javnim školama u SAD izučavati teorija evolucije ili nauk o tome da je Bog stvorio zemlju- saradnja je preknuta. Ipak on je objavio mnoštvo naučnih radova u najpoznatijim svjetskim naučnim časopisima, koji su doduše često uskraćivali njegove zaključke koje idu u pravcu kreacionizma.

Robert Gentry tvrdi sljedeće:

– Ako bismo imali pred sobom čašu vode sa zaleđenim mjehurićima tablete vitamina C, mogli bismo izvući najmanje dva zaključka:

1. Neko je ubacio tabletu vitamina C u čašu vode.

2. Voda u čaši se zaledila za manje od minute, jer se u vodi nalaze uhvaćeni mjehurići tablete koja se raspala.

Ovaj primjer sa čašom vode, tabletom vitamina C i zamrzavanjem, naveo sam kako biste bolje razumjeli ono što sam otkrio.

U biljkama se odvijaju određeni procesi u kojima se stvaraju vitamini, a među njima i vitamin C. S druge strane, u stijenama se odvijaju procesi gdje se određeni hemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip “mjehurića” u stijeni. U stijenama često pronalazimo milione atoma nestabilnog urana koji su zajedno grupirani u mikroskopski maloj tački i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane. Tako stvaraju oštećenja u čvrstoj stijeni u obliku mjehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da često pronalazimo po nekoliko mjehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stijenu presiječemo po sredini ovih mjehurića, na presjeku ćemo vidjeti koncentrične krugove. Neki nestabilni hemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mjehuriće raspadanja mogu ostaviti samo u čvrstoj stijeni. Ako je stijena tekuća, kao što je to slučaj s usijanom lavom, tada oni ne mogu ostaviti mjehuriće – na isti način kao što tableta vitamina C ne može ostaviti mjehuriće raspadanja u tečnoj, već samo u zaleđenoj vodi, govori Gentry za Vestinet.

Primijenimo znanje o “mjehurićima” na pitanje nastanka planeta Zemlje. Poznato je kako je najveći dio naših kontinenata sačinjen od stijene koja se zove granit. Dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit, jer se nigdje u prirodi ne može promatrati njegov nastanak, niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriju. Mnogi su naučnici zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stijena naših kontinenata – granit, nastao polaganim hlađenjem usijane lave tokom više miliona godina. I mnogi kada pomisle na nastanak planete Zemlje, odmah zamišljaju usijanu planetu koja se polagano hladi tokom dugih vremenskih razdoblja. Ja sam otkrio nešto potpuno suprotno. Naime, na svim kontinentima diljem svijeta, u granitu, pronađeni su mjehurići raspadanja jednog neobičnog hemijskog elementa. U pitanju je polonij, koji se raspada u samo nekoliko minuta. To znači da je granit morao očvrsnuti za najviše nekoliko minuta, nastavlja dr. Gentry.

Izvršena su detaljna naučna ispitivanja kako bi provjerilo ovo otkriće i prvobitni rezultati su bili potvrđeni. Tako je utvrđeno da naša planeta nije bila usijana masa tokom više miliona godina, već je nastala za veoma kratko vrijeme – maksimalno za nekoliko minuta! Ono što je učinilo ovo otkriće još nevjerovatnijim, jeste da tip polonija, koji je ostavio mjehuriće u granitu, ne postoji nigdje u prirodi samostalno, već samo kao dio nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana.

Dakle, kao što vitamin C ne nastaje nigdje u prirodi samostalno u vidu tablete, tako ni ovaj tip polonija ne nastaje nigdje u prirodi samostalno, kao neovisan hemijski element, tvrdi dr. Robert Gentry.

U slučaju zaleđene vode s mjehurićima tablete vitamina C, mogli smo izvesti dva zaključka. Na isti način i ovdje, u slučaju granita za mjehurićima ovog polonija, možemo da izvedemo dva jasna zaključka:

1. Neko je ubacio ovaj tip polonija u granit,

2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta.

Treba napomenuti kako i pored brojnih pokušaja, niko do sada nije uspio osporiti ovo otkriće.

Ovi zaključci jasno ukazuju na Onoga koji je ubacio u polonij u granit i ostavio nam dokaze o stvaranju planeta Zemlje za vrlo kratko vrijeme. Zato ja ova otkrića u granitu nazivam “otisci Božijih prstiju”, govori dr. Robert Gentry.

(Doznajemo)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas