Nedjelja, 1 listopada, 2023

Apel za pomoć: Potresne fotografije iz kuće samohrane majke sa Soukbunara u Sarajevu

Preporučeno

Nizaheta Imamović, samohrana majka, sa svoje sedmero djece živi u izuzetno nehumanim uslovima, na granici egzistencije, u sarajevskoj ulici Soukbunar, na broju 209, piše čitateljka koja se obratila našem portalu. Kaže da joj je teško gledati u kakvim uslovima ova porodica živi, ali ona sama, ne može im pomoći. Medije su već i ranije pisali o sudbini ove porodice uz apele za pomoć….

djeca

Ovom prilikom bih vas zamolila, ako je ikako moguće da pomognete. Ona ima sedmero malodobne dijece, od kojih je jedno teško oboljelo od teže mentalne retardacije i epilepsije (to dijete ništa ne može samo uraditi sve joj majka mora pomoći). Kuća u kojoj živi nije njena, totalno je neuslovna, u ruševnom je stanju, samo se čeka dan kada će oni zidovi pasti na njih, jer puna je vlage i neugodnog mirisa… podovi truhli, na svu tu muku nema ni uslovno kupatilo. Preživljavaju od dječijeg doplatka koji je manji od 200 KM. Žena bi radila, ali gdje i kako uz djecu, još bolesnu. Nizaheta se stoički bori za svoju djecu, više su gladni nego siti.

djeca-2-300x225 Čitav komšiluk joj je okrenuo leđa jer im smetaju njena djeca. Vjerujte mi, ja sam komšinica, imam troje djece, više se moja djeca čuju da galame nego njena, al` naš komšiluk je pun predrasuda, smeta im što je djecu rađala, jer Allah nam daje djecu i o tome Allah samo odlučuje. Nizaheta je prepuštena sama sebi i djeci. Nema nikog svog ko bi joj mogao pomoći. Ja bih, vjerujte, rado pomogla, ali nisam u mogućnosti, i ja jedva spajam kraj sa krajem. U kući nas živi 13, a samo jedna plata. Unaprijed vam hvala i nadam se da nećete ostati ravnodušni na ovu moju molbu. Sve ostalo vam ona sama može reći – stoji u obraćanju naše čitateljke.

A svi oni koji žele pomoći, Nizahetu mogu kontaktirati na broj telefona 033/973-343. Budući da naši novinari nisu bili na adresi, nego prenosimo pismo čitateljke, preporučujemo onima koji bi eventualno željeli pomoći da stupe u direktan kontakt.
Izvor: Doznajemo

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo