Subota, 2 ožujka, 2024

Barcelona želi Safeta Sušića za trenera!

Preporučeno

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem, navodno, prema pisanju hrvatskog Jutarnjeg lista, želi da upravo on trenira katalonskog diva.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon što su Nou Camp odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a time out su zatražili Roni Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), dok Hristo Stoičkov još nije saznao da Barça traži trenera, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem, navodi pomenuti list.

Zubizarreta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu, i to u idućih nekoliko dana – potvrdio je Ćalasan.

Tito Vilanova je bivši, Tata Martino je prijatelj i favorit Jorgea Messija, oca Lea Messija, a na horizontu se pojavio i trener, kojega je preporučio Tito Vilanova – Joan Frances Ferrer, za prijatelje Rubi, koji vježba katalonsku Gironu. Svi nabrojeni kandidati nemaju ni približno tako dobre reference kao Safet Pape Sušić.

Pape je bio genijalni igrač PSG-a, sada je jedan od najboljih trenera na području bivše Jugoslavije, preporodio je Bosnu i Hercegovinu i takve preporuke otvaraju čak i vrata Barcelone, piše Jutarnji list.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas