Srijeda, 22 svibnja, 2024

Bećirović–Mašović: Profesionalnost Oružanih snaga BiH garant efikasnog izvršenja Zakonom definisanih zadataka

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem.

General Mašović je informisao člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o težišnim zadacima i realizovanju predstojećih aktivnosti Oružanih snaga BiH, statusu njenih pripadnika, logisticiranju i operativnim sposobnostima Oružanih snaga BiH.

Bećirović je naglasio važnost visokog nivoa profesionalnosti svih pripadnika OS BiH, kao i efikasnosti funkcionisanja odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine, uz potpunu primjenu odredaba Zakona o odbrani BiH, te poštivanje propisane civilne kontrole i lanca komandovanja i kontrole nad Oružanim snagama BiH, od Predsjedništva BiH do komandanata podređenih komandi i jedinica.

Upravo se čita:  Hiljade adresa i brojeva bh. građana objavljeno na internet imeniku: Na meti bio i poznati bh. meteorolog

Razgovaralo se i o realizovanju odluka o veličini i strukturi Oružanih snaga BiH i Plana razvoja i modernizacije OSBiH, pri čemu je naznačena neophodnost profesionalnog i odgovornog angažovanja svih ovlaštenih pojedinaca, u institucijama nadležnim za pomenute procese, sve u cilju uspješnog izvršenja Zakonom definisanih zadataka Oružanih snaga BiH.

Tokom razgovora istaknuto je da su Oružane snage BiH bile i ostat će jedna od vodećih institucija BiH u pogledu reformi i dostizanja zadatih standarda, što je dodatni motiv i obaveza da nastave održavati visok nivo obučenosti, profesionalnosti, vojne spremnosti i interoperabilnosti sa standardima EU i NATO.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas