Utorak, 3 listopada, 2023

Bećirović–Mašović: Profesionalnost Oružanih snaga BiH garant efikasnog izvršenja Zakonom definisanih zadataka

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem.

General Mašović je informisao člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o težišnim zadacima i realizovanju predstojećih aktivnosti Oružanih snaga BiH, statusu njenih pripadnika, logisticiranju i operativnim sposobnostima Oružanih snaga BiH.

Bećirović je naglasio važnost visokog nivoa profesionalnosti svih pripadnika OS BiH, kao i efikasnosti funkcionisanja odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine, uz potpunu primjenu odredaba Zakona o odbrani BiH, te poštivanje propisane civilne kontrole i lanca komandovanja i kontrole nad Oružanim snagama BiH, od Predsjedništva BiH do komandanata podređenih komandi i jedinica.

Upravo se čita:  “Sad ćeš vidjeti kada izađeš”: Amiru (25) istukli ispred tržnog centra zbog reda na kasi, a sve to gledala njena djeca

Razgovaralo se i o realizovanju odluka o veličini i strukturi Oružanih snaga BiH i Plana razvoja i modernizacije OSBiH, pri čemu je naznačena neophodnost profesionalnog i odgovornog angažovanja svih ovlaštenih pojedinaca, u institucijama nadležnim za pomenute procese, sve u cilju uspješnog izvršenja Zakonom definisanih zadataka Oružanih snaga BiH.

Tokom razgovora istaknuto je da su Oružane snage BiH bile i ostat će jedna od vodećih institucija BiH u pogledu reformi i dostizanja zadatih standarda, što je dodatni motiv i obaveza da nastave održavati visok nivo obučenosti, profesionalnosti, vojne spremnosti i interoperabilnosti sa standardima EU i NATO.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo